Over Hartwijk & zn. B.V.

Hartwijk een begrip in Leiden en omstreken, al sinds 1919. Wat begon als een kleine meubel winkel samen met stalbenodigdheden is nu uitgegroeid tot een welvarend bedrijf. De heer A. J. Hartwijk is deze winkel begonnen in 1919 op de burgsteeg 4 in Leiden. Hier werden koe en paardendekens, mooie wagendekens, ijzerwaren voor de land-, tuin en woningbouw verkocht. Bijna alles wat u kunt bedenken werd hier verkocht. In deze tijd ging meneer Hartwijk zelf nog langs de boeren in Zoeterwoude met een kruiwagen alles proberen te slijten. Een echte verkoper dat was hij. Klanten die nu in de winkel komen spreken nog steeds over meneer Hartwijk hoe hij met de handkar langs kwam.

‘Opening eender zaak in ijzer, hout, touw, borstelwaren en aanverwante artikelen, nieuwe Beestenmarkt 9. Speciaal adres voor H. H. Landbouwers. Beleefd aanbevelend A. J. Hartwijk Jr.’ Luid een krantenartikel van het Leidsch Dagblad uit 1919, 8 mei.

Toen de dit pand te klein werd voor meneer Hartwijk zijn er panden bijgekomen, nummer 7 en 11. De perfecte plek voor Hartwijk, op de beestenmarkt zelf. Handjeklap met de boeren alles proberen te ruilen en verkopen. Hartwijk was toen uitgegroeid tot een welvarend bedrijf in Leiden en omstreken.

Na een flinke verbouwing in 2012 zijn we naar de Lammermarkt verhuisd en is er een fietsen winkel in ons oude pand gegaan. Hartwijk & zn. B.V. Is een groot bedrijf in het hartje van Leiden. Een nieuwe CV of een klein schroefje, niks is te gek voor meneer Hartwijk. Hij zegt zelf altijd: Hartwijk regelt het, al meer dan 100 jaar!

Inmiddels kent vrijwel iedereen in Leiden en omgeving de firma Hartwijk aan de Lammermarkt. Als u een schroefje, moertje, ringetje of wat dan ook zoekt, Hartwijk heeft het en als ze het niet hebben, wordt het besteld of er komt een passende oplossing. Sinds 2019 is Hartwijk Hofleverancier geworden. Dit wordt u niet zomaar. Naast het feit dat het bedrijf 100 jaar moet bestaan moet het bedrijf ook na die 100 jaar nog genoeg levensvatbaar zijn. Ook is er een volledige check uitgevoerd of alles wel deugd. En natuurlijk kreeg Hartwijk het predicaat. Er zijn in Nederland maar 743 bedrijven die zichzelf koninklijk mogen noemen en daar is Hartwijk er met trots een van.

Kom langs en beleef het zelf of bezoek onze nieuwe webshop met meer dan 25.000 artikelen!